Hop!

Draag bij aan een groene wijk! Mach-H vzw heeft de uitdaging om hop te planten in de wijk Macharius-Heirnis. Daar hebben we iedereen bij nodig. Ook jij kunt helpen om je eigen omgeving groener en gezonder te maken.

Een hopplant, officieel ‘Hummulus Lupulus’, is een sterke klimplant die vooral bekend is als een smaakmaker in bier. Deze aantrekkelijke, doorlevende plant gedijt goed in ons klimaat en ook in onze stad.  Het doel is om de hopplanten te laten groeien langs een netwerk van private en publieke tuinen in onze buurt. In de nazomer worden de bloemen geoogst, met de opbrengst brouwt de lokale microbrouwerij Stroom er een fris biertje mee en maken buurtmoestuiniers er en bijzondere siroop van… Allemaal uit onze eigen Macharius-Heirnis ‘terroir’!

Wil je de handen uit de mouwen steken en meehelpen? Wil je helpen om hop te planten, heb je een locatie op het oog in je eigen omgeving?  Wil je graag je eigen hop planten of heb je reeds een hopplant in jouw tuin of op jouw balkon waarvan je de oogst wil afstaan? Laat het ons weten via een mailtje!